vineri, 12 iunie 2009

Sony Xperia 2 si Samsung Bigfoot, imagini-spion inainte de lansare

In lumea telefoaneleor mobile, nimic nu anunta mai bine intrarea in scena a doua viitoare modele de top, ca un set de zvonuri si poze "scapate" pe Internet inainte de vreme.

Unul este deja mult anticipatul Sony Experia 2 de la Sony Ericsson, iar celalt e unul dintre telefoanele pe care Samsung le va lansa in curand cu platforma Android, model denumit si Samsung Bigfoot.

Imaginea ce pare sa dezvaluie aspectul noii generatii a modelului consacrat al celor de la Sony Ericsson, Xperia, face parte dintr-un sir mai lung de astfel de imagini spion care au aparut in ultimele zile. Cea de astazi confirma cateva detalii observate in primele variante. In ceea ce priveste aspectul exterior, Xperia 2 va avea suprafete mult mai netede, linii mai curat finisate, si va putea fi achizitionat cel putin in culoarea argintie a carcasei, fata de negru la modelul actual.

Alte specificatii tehnice, mai mult intuite decat anuntate includ: 256 MB deRAM si un procesor Qualcomm MSM7200 de 528 MHz la fel ca si Xperia 1. Zvonuri mai vechi anuntau 512 MB de RAM si un CPU mai puternic, dar se pare ca nu va fi asa. Macar partea despre ecranul touchscreen de 3.5 inchi WVGA OLED va fi corecta.

Samsung Bigfoot ma putin titrat pana la aceasta ora decat modelul de mai sus, are si el o poza-spion care doreste sa dezvaluie prematur detalii legate de designul acestui model. Dupa cate se vede, va fi imbracat in culori stridente care se inspira parca din designul catorva modele slide lansate de Sony Ericsson cu ceva timp in urma si destinate tinerilor.

Avand in vedere ca aici este vorba de una dintre primele imagini spion legate de modelul Bigfoot, nu putem spune inca cu exactitate cat de aproape de adevar este imaginea in discutie.

Tot zvonurile spun ca modelul va aprea in cursul acestei veri si va avea o camera de 3 MP, receptie 3G UMTS/HSDPA, display AMOLED de 3 inchi cu touchscreen, iar pura banuiala ne mai zice ca ar avea si WiFi si GPS integrate, dar asta pentru ca e de asteptat avand in vedere ce ofera concurenta.

Daca macar zvonurile privind momentul lansarii celor doua modele sunt corecte, timpul va face lumina asupra lor chiar in urmatoarele cateva luni ale acestui an.

Samsung E1107 Solar Guru - primul telefon cu incarcare solara

In asteptarea lansarii lui Blue Earth, un model cu incarcare solara deja anticipat, Samsung lanseaza E1107 Solar Guru, un alt model cu aceeasi abilitate de reincarcare a bateriei folosind lumina soarelui.

Acesta nu se doreste a fi la fel de performant ca si Blue Earth, ba chiar va face parte din categoria de terminale low-end a lui Samsung care vor avea acesta aptitudine deosebita de a se incarca de la soare.

Desi este primul telefon cu incarcare solara lansat pe piata, sa nu credeti ca Samsung E1107 Solar Guru va face inutila folosirea incarcatorului clasic. Abilitatea acestui telefon de a se incarca de la soare consta de fapt in aceea ca 1 ora de expunere la lumina naturala incarca telefonul pentru 5-10 minute de conversatie.

Aceasta abilitate poate fi utila daca posesorul telefonului se afla undeva departe de o sursa de electricitate, petrece mult timp in natura putand sa isi lase telefonul pentru cateva ore la soare si doreste apoi, in mod convenabil mai spre seara, cand lumina naturala paleste, sa dea cateva telefoane relativ scurte. Altfel, posesorul unui Samsung E1107 Solar Guru este la fel de dependent de o priza de curent electric pentru a-si incarca telefonul mobil la fel ca fiecare dintre noi.

Din punct de vedere tehnic, Samsung E1107 Solar Guru pare a fi bazat pe modelul E1100, un model cat se poate de simplu, la care s-a adaugat un panou pentru incarcare solara si un transmitator Radio FM. Reamintim specificatii ca GSM dual-band, display CSTN de 1.5 inchi, sonerii in format mp3, lanterna, sistemul de recuperare in caz de pierdere Mobile tracker creat de Samsung si baterie de 800 mAh.

Telefonul este deja disponibil in India la pretul de 59 $ si urmeaza sa fie lansat pe restul pietelor din Asia precum si in Europa in cursul acestei luni.

După Kaka, Real Madrid mai ia un Balon de Aur > Cristiano Ronaldo e rezolvat

Portughezul a devenit cel mai scump jucător din lume, cu o sumă de transfer de 94 de milioane de euro şi un salariu anual de 11 milioane

Real Madrid continuă să facă senzaţie pe piaţa transferurilor, oferind oarecum o soluţie pentru ieşirea din criză şi pentru calmarea suporterilor: aducerea celor mai buni jucători posibili. După Kaka, luat cu 65 de milioane de euro, ieri a venit rîndul lui Cristiano Ronaldo, 24 de ani, să se înregimenteze, pentru 93 de milioane, în armata de staruri a lui Florentino Perez. Trecerea lui Cristiano la Real era deja un secret cunoscut de toată lumea, fiind fructul unui preacord încheiat de fostul preşedinte al Madridului, Ramon Calderon, care prevedea penalizări de 30 de milioane de euro în cazul nerespectării sale, pentru ambele părţi.

pret.jpg

CARE E SUMA: 93,97 de milioane
Manchester va încasa 80 de milioane de lire sterline, care a fost, de fapt, cifra prevăzută în respectivul preacord. De aici şi diferenţele existente în diverse publicaţii ale sumei de transfer, în funcţie de rata de schimb euro-liră. La cursul de ieri, vorbim despre 93,97 milioane.

CARE SÎNT COMISIOANELE: 8 milioane
Manchester United a acceptat să plătească din aceste 94 de milioane comisionul lui Jorge Mendez, agentul lui Ronaldo, stabilit de acelaşi preacord la 8 milioane de euro. Real Madrid scapă astfel de o plată extra, care ar fi dus transferul la cota 102.

CARE E SALARIUL: 11 milioane
Cristiano Ronaldo va încasa în primul său an 11 milioane de euro, net. Şi aici funcţionează acelaşi mecanism ca la Kaka. Portughezul îşi păstrează salariul brut de la Manchester, în favoarea sa acţionînd impozitul mult mai mic, 26 %, existent în Spania în cazul oricărui străin, comunitar, la primul său contract de muncă.

CARE E DURATA CONTRACTULUI: 6 ani
Ca şi Kaka, Ronaldo va semna pe 6 ani. Madrilenii sînt obligaţi practic de costurile mari ale operaţiunilor la astfel de înţelegeri lungi, pentru a face ca amortizarea jucătorului să fie mai uşoară. Calculul e simplu: adunînd la cele 96 de milioane ale transferului alte 89 de milioane, cît e salariul total brut pe 6 ani, şi împărţind apoi totalul la 6 obţinem în jur de 30 de milioane de euro pe an care trebuie amortizaţi de Real numai pentru acest jucător. Cum? Prin performanţe sportive, dar şi prin mişcări inteligente de marketing, imagine, merchandasing.

CE NUMĂR VA PURTA: 9 sau 10
Primul obstacol în calea lui Cristiano este numărul de pe tricou. 7 va fi greu de obţinut, mai degrabă imposibil, de vreme ce îi aparţine lui Raul. În aceste condiţii, brandul “CR7″, în plină ascensiune, trebuie repoziţionat. Ronaldo oscilează încă între 9 şi 10, mai lesnicioase, primul fiind al lui Van Nistelrooy, al doilea al lui Sneijder, ambii pe lista “ieşirilor”.

UNDE VA JUCA: în atac sau în bandă
Cea mai prezentă întrebare între fanii lui Real Madrid este legată de poziţia în teren pe care va fi distribuit portughezul. Noul antrenor, chilianul Pellegrini, obişnuia la Villarreal să joace un 4-4-2, dar pe care-l transforma lesne în 4-2-3-1, variantă pe care va miza, se pare, şi la Real. Ronaldo ar putea evolua în banda dreaptă, în acea linie de 3 din faţa mijlocaşilor centrali, fie ca vîrf împins.

118 goluri în 292 de meciuri a marcat Cristiano Ronaldo pentru Manchester United

CINE URMEAZĂ LA REAL
Cu aducerile lui Kaka şi Ronaldo, Perez a dat lovituri de imagine, obţinînd prim-planul mediatic, dar şi de valoare. Urmează însă completarea unui puzzle extrem de pretenţios pînă la obţinerea dezideratului propus: cea mai bună echipă din lume. Ar mai fi de umblat în toate compartimentele, urgenţa fiind acum un vîrf. “As” scrie că David Villa e deja rezolvat, pentru 35 de milioane plus Negredo (de la Almeria, dar proprietatea lui Real), şi că acelaşi drum, de la Valencia, îl vor face David Silva şi Albiol, însă Marca vorbeşte despre Benzema ca posibilă alternativă la Villa, dacă internaţionalul spaniol devine prea scump. La momentul actual, primul “11″ la Real ar putea fi acesta: Casillas - Ramos, Pepe, Garay (Albiol?), Marcelo - L. Diarra, Gago (Xabi Alonso?) - Cr. Ronaldo, Kaka, Robben (Silva?) - Raul (Villa, Benzema?)

CARE E URMĂTOAREA BOMBĂ
În acest moment, cu cele două achiziţii, campionatul Spaniei începe să se apropie de cel al Angliei ca atractivitate. E de presupus că la acest asalt al Madridului va răspunde şi Barcelona, vezi cazul Riberry ori Ibrahimovici, sporind astfel numărul vedetelor din Primera. În aceste condiţii, viitorul “El Clasico” se anunţă deja o megaconfruntare a mileniului, care va bate toate recordurile de audienţă.

CE VA FACE MANCHESTER
Fără dubiu, Manchester iese în mare cîştig. L-a luat pe Ronaldo cu 18 milioane, l-a folosit la maximum timp de 6 ani şi l-a vîndut cu 94. Are acum bani suficienţi la dispoziţie pentru achiziţii. Poate plăti păstrarea lui Tevez (costă 25 de milioane) şi se poate arunca spre o ţintă mai veche: Benzema. Ieri, în Italia se vorbea şi despre Ibrahimovici, în Germania despre Ribery (46 de milioane), în Spania despre Villa sau Forlan şi în Anglia despre Cesc Fabregas.