luni, 27 iulie 2009

In 2012 vom avea procesoare pe 28nm

Global Foundries a inceput in aceste zile lucrarile la o noua fabrica de procesoare, care va “inaugura” in viitorul apropiat primele procesoare construite in procesul tehnologic de 28nm care va aduce cu sine procesoare si chipuri mai rapide dar cu un consum de curent considerabil mai mic decat modelele actuale.


Global Foundries desi sunt desprinsi din AMD vor produce in noua fabrica si pentru alte companii precum IBM, NEC sau Toshiba, si trebuie precizat ca Intel au anuntat ca vor trece inca din anul 2010 la procesul pe 32nm, fapt care are darul sa-i grabeasca pe toti ceilalti producatori de chipuri, pentru ca un proces tehnologic ca acesta aduce avantaje de necontestat pentru compania care-l foloseste, in primul rand din punct de vedere financiar.

Windows 7 va veni cu mai multe browsere de internet

Se stiu deja vechile conflicte intre Microsoft si autoritatile europene antitrust, care i-au amendat pe acestia de mai multe ori pana acum, si se pare ca producatorii Windowsului au inteles intr-un final mesajul autoritatilor.


Unul din ultimele conflicte a fost datorat de browserul de internet “Internet Explorer” ce este in mod traditional integrat de catre Microsoft in sistemele lor de operare si care, conform UE, ingradeste concurenta dezavantajand alte programe similare.


Acum, Microsoft au anuntat ca in urmatorul sistem de operare, Windows 7 vor fi integrate mai multe programe de navigare pe internet, nenumindu-le insa, dar putem sa deduce ca vom regasi Firefox, Chrome, Opera si Safari incepand cu data de lansare a lui Windows 7, adica 22 Octombrie, fiind la latitudinea utilizatorilor alegerea unuia dintre ele.

Ericsson preia activele wireless Nortel

Grupul suedez Ericsson a castigat licitatia organizata pentru vanzarea activelor diviziei wireless din cadrul companiei Nortel Networks Corp, ce a intrat in faliment, cu o oferta de 1,13 miliarde dolari. In comunicate separate, cele doua companii au anuntat ca Ericsson a castigat licitatia pentru tehnologiile wireless CDMA si LTE, dezvoltate de Nortel, puse in vanzare de grupul canadian dupa ce a intrat in faliment, in luna ianuarie.



"Aceasta este o poveste trista pentru Nortel si una fericita pentru Ericsson", a declarat Jeff Kagan, analist independent in industria telecomunicatiilor. "in loc sa concureze cu Nortel, Ericsson a castigat". Kagan a spus ca acordul pemite companiei suedeze sa isi extinda prezenta pe piata nord-americana, in contextul in care industria evolueaza catre asa-numitele tehnologii 4G LTE.

Cand va fi complet dezvoltata, tehnologia ar putea oferi utilizatorilor de telefoane mobile o conexiune la internet similara serviciilor broadband, atat din punct de vedere al vitezei, cat si al continutului. Oferta Ericsson indica ca grupul Nortel urmeaza mai probabil sa fie divizat decat sa iasa din faliment ca o entitate singulara.

Sursa: NewsIN/Hit.ro