luni, 2 noiembrie 2009

Sony recheama 69 de mii de transformatoare

Cu siguranta ne amintim de multimea de baterii de notebook care au fost “rechemate” de catre compania Sony, in scopul de a fi schimbate pentru ca prezentau defectiuni de fabricatie, ceea ce a presupus o cheltuiala consistenta pentru companie.


Acum a venit un nou moment neplacut pentru ei, pentru ca au fost nevoiti sa recheme un numar de 69 de mii de adaptoare tot pentru produsele Vaio, pentru ca exista pericolul de electrocutare.


Deocamdata au fost inregistrate doar patru incidente datorate lor, insa toate transformatoarele cu indicativul de VGP-AC19V17 au fost rechemate pentru a fi schimbate in mod gratuit de Sony, si ca masura de prevedere pana la schimbarea lor este inchiderea calculatoarelor cu aceste transformatoare si oprirea definitiva a folosirii echipamentului.

YouTube inchis pentru mentenanta

YouTube a afisat mesajul "down for maintenance", cu aproximativ 12 ore in urma.

Tinand cont ca majoritatea site-urilor informeaza dinainte utilizatorii asupra acestui gen de inconvenient, mai toata lumea s-a grabit sa spuna ca site-ul a avut probleme tehnice. Posibilitatea ca YouTube sa "pice" i-a alarmat pe foarte multi utilizatori.

Raspunsul oficial al celor de la YouTube a fost "Suntem constienti ca unii utilizatori intampina dificultati in accesarea materialelor video de pe YouTube. Ne straduim sa remediem aceasta problema si sa ne intoarcem la normalitate cat se poate de repede".

Tinand cont ca la americani tocmai a avut loc un eveniment anual care putea genera un numar urias de materiale video si de utilizatori, acesta ar putea fi un posibil motiv. Noapte a vrajitoarelor sau nu, cert este ca, anul acesta, Halloween-ul nu i-a purtat noroc lui YouTube.

Alte luni ghinioniste pentru YouTube ar fi octombrie 2006, noiembrie 2007, februarie si mai 2008, iunie 2009. Din cand in cand, se intampla si celor mai mari.

Halloween pentru fanii Apple: s-au imbracat in iPhone

Ce este acela un costum iPhone functional sau de ce este nevoie pentru a-l construi? O baterie de masina ca si sursa de curent si un LCD TV cu diagonala de 42 de inci constituie componentele de baza pentru cineva care cu ocazia sarbatorii de Halloween a dorit sa se costumeze in ... iPhone.

Doi fani inraiti ai smartphoneului Apple, Reko si John au dorit ca de acest Halloween sa se costumeze in telefonul lor favorit, iPhone. Asa ca, manati de un real entuziasm, cei doi s-au apucat sa isi construisca fiecare cate un iPhone pe masura sa, cu carcasa si ecran real, care este de fapt un LCD cu diagonala de 42 de inci.

Fiecare costum a costat in jur de 2000$ pentru a fi construit si cantareste peste 40 de kg.

Cei doi nu sunt la prima isprava de acest gen: in 2007 au construit primele versiuni ale actualelor costume, care erau echipate atunci cu ecrane LCD de 37 de inci si rulau o animatie mult mai modesta a interfetei reale a smartphoneului.