marți, 24 noiembrie 2009

Assassin's Creed 2 - 1,6 mil. unitati vandute in prima saptamana

Ubisoft a anuntat ca jocul de actiune Assassin's Creed II s-a vandut deja in peste 1,6 milioane de exemplare, in doar o saptamana de la lansare. Jocul a fost lansat pana acum doar in variante pentru consolele Playstation 3 si Xbox 360.

Vanzarile noului Assassin's Creed II au depasit cu 32% vanzarile inregistrate de primul Assassin's Creed, in acelasi interval de timp. AC a fost lansat in SUA in noiembrie 2007 si ramane in SUA cel mai rapid vandut joc video care are la baza o licenta originala.

Critica de specialitate a acordat deja note foarte mari lui Assassin's Creed II - utilizatorii i-au acordat un scor mediu de 94% pe Gamespot.com, iar critica de specialitate l-a notat in medie cu 91% (conform GameRankings.com).

In Assassin's Creed II, jucatorii intra in rolul lui Ezio, un nobil din Italia renascentista care a fost tradat de familiile rivale. Ezio porneste intr-o misiune de razbunare. Producatorii promit o poveste captivanta si epica, o varietate mai mare de misiuni decat in primul joc, elemente de gameplay noi si surprinzatoare, mai multe arme si evolutie a personajului pe parcursul jocului.

Varianta pentru PC a lui Assassin's Creed II a fost amanata pana in primavara lui 2010. Amanarea acesteia a produs dezamagire in Romania, deoarece jocurile pentru PC au o pondere de peste 75% in contextul pietei video games autohtone.

Sursa: Ubisoft / HIT.ro