miercuri, 9 decembrie 2009

Ghost.Machine.2009.PROPER.DVDRip.XviD-BeStDivX


Video HD fara fir devine standard

Desi au mai fost incercari de a crea astfel de dispozitive care sa trasmita informatii video fara fir, de la un player video pana la dispozitivul de redare, care poate fi un televizor LCD sau un proiector (pentru a beneficia pe deplin de rezolutia Full HD), iata ca acum a venit momentul sa fie standardizat formatul WHDI.


Aceasta este o tehnologie care functioneaza in spectrul de 5GHz, si permite transmiterea “informatiilor” video in formatul 1080p, la 60Hz rata de improspatare si o adancime de culoare de 12 Biti, la o distanta de maximum 30 de metri putand chiar sa si treaca prin mai multe ziduri de beton.


Compania care a creat acest standard: “Amimon”, promitea initial doar rezolutia 720p insa intre timp tehnologia a evoluat si acum se ofera chiar si tehnologia HDCP 2.0, pe langa video Full HD.


Practic intreg “dispozitivul” va consuma maximum 3W de curent, si primele aparate care vor implementa comercial WHDI sunt asteptate sa apara in cursul anului viitor, iar intre producatorii care il vor folosi amintim, Sharp, Sony, LG, Hitachi, Motorola si Samsung, asa ca WHDI are asigurat un viitor destul de promitator.