marți, 13 aprilie 2010

Nokia lanseaza trei noi telefoane mobile

Nokia a prezentat trei noi modele inteligente cu preturi reduse, axate pe servicii de e-mail.



Astfel, Nokia a prezentat modelul C3, cu un pret de 90 de euro, excluzand taxele, dotat cu tastatura completa si care va fi lansat in acest trimestru. Totodata, compania a dezvaluit telefoanele mobile inteligente C6 si E5, cu preturi de 220 de euro si respectiv 180 de euro.

Analistii considera ca C3 va unul dintre produsele cheie ale Nokia in acest an.

Grupul finlandez incearca de mult timp sa provoace dominanta Research In Motion pe piata corporate de profil, insa cu succes limitat. Cu toate acestea, cererea in crestere a utilizatorilor particulari pentru aparate mobile cu servicii de e-mail a deschis o noua rivalitate intre cei doi producatori de telefoane.

Sursa: Hit.ro

Microsoft ramane cu ambele picioare in China

Microsoft va continua sa se dedice puternic activitatilor din China, chiar daca Google a decis recent sa retraga serviciul de cautare de pe aceasta piata din cauza problemelor legate de cenzura, a declarat un oficial al celui mai mare producator de aplicatii informatice la nivel mondial.



Grupul producator de software intentioneaza sa cheltuiasca in acest an 500 de milioane de dolari pentru centrul de cercetare si dezvoltare din China, a declarat Zhang Yaqin, vicepresedinte al Microsoft insarcinat cu activitatile de profil din China, citat de Reuters.

"Microsoft acorda o mare importanta dezvoltarii in China, care are o importanta strategica pentru companie", a afirmat Zhang la un forum economic organizat in insula chineza Hainan.

El a aratat ca centrul de cercetare si dezvoltare al Microsoft din Shanghai va avea, intr-o prima etapa, 1.500 de angajati, fiind posibil ca numarul acestora sa ajunga in timp la 7.000. De asemenea, sediul central al operatiunilor de cercetare si dezvoltare din Asia va fi la Beijing, care, dupa finalizarea constructiei, va avea o capacitate de 8.000 de cercetatori.

Microsoft opereaza totodata si alte servicii in China, precum cele de mesagerie instant si motorul de cautare Bing. Google a anuntat, in martie, ca va inchide motorul de cautare Google.cn, in urma unor atacuri ale hackerilor despre care crede ca au provenit din China. Decizia este si un protest fata de cenzurarea informatiilor, precum cele legate de independenta Tibetului si miscarea spirituala Falun Gong.

Sursa: Hit.ro