sâmbătă, 24 aprilie 2010

U Bamboo de la Asus lansat in Romania

Asus a lansat in Romania noul notebook U Bamboo, care utilizeaza lemnul de bambus in constructia carcasei exterioare, a touch pad-ului si a suportului pentru maini. Fibra si panza de bambus au fost utilizate si pentru ambalarea modelelor din seria Bamboo, cutiile acestora fiind 100% reciclabile.

Lansarea portabilului U Bamboo a fost insotita de o actiune ecologista desfasurata in Parcul Tineretului din Bucuresti. Reprezentantii companiei si ai presei, precum si mai multe persoane publice cunoscute - Virgil Iantu, Adrian Despot, Mihai Cioceanu, Anca Artimon, Sanda Nicola, Adi Bucur - au plantat 50 de platani si liquidambar de-a lungul unei alei din apropierea lacului.

Bambusul este mai mult decat o materie prima regenerabila, oferind o senzatie placuta la atingere. Solid si rezistent la amprente, bambusul are o patina naturala ce se schimba in timp, pentru a conferi un stil unic fiecarui notebook, devenind la fel de aparte precum utilizatorul sau.

Consumul intregului sistem este optimizat cu ajutorul lui Super Hybrid Engine, care permite reducerea anuala a emisiuniilor de CO2 cu 12,3 kg per notebook.

Imagini inedite ale Soarelui, de la NASA - VEZI FOTO

Nasa's Solar Dynamics Observatory a oferit primele imagini ale Soarelui care releva o noua perspectiva despre activitatea tumultoase de pe suprafata acestei stele.



Lansat in luna februarie 2010, cu ajutorul unei rachete Atlas de la Cape Canaveral, SDO (Solar Dynamics Observatory) a trimisprimele imagini cu o serie de explozii uriase in coroana solara. Aceste observator ar trebui sa ofere o mai buna intelegere a motorului activitatii solare, iar cercetatorii spera ca vor putea sa prevada efectele Soarelui asupra Pamantului.



Oamenii de stiinta care lucreaza la SDO sunt incantati de rezolutia mare a imaginilor pe care le-au primit pana acum. “Fotografiile acestea sunt fantastice, chiar si fizicienii dedicati ca mine sunt mirati”, a declarant Lika Guhathakurta, cercetator in cadrul programului SDO.

Sursa: Hit.ro