joi, 28 octombrie 2010

Jocurile pentru mobile: 10 miliarde de dolari pana in 2014

De la o piata de nisa la una care acapareaza tot mai mult teren, gaming-ul mobil pare sa fi intrat pe un fagas ascendent, tendinta ce se va mentine pentru cel putin urmatorii patru ani.
Numai anul acesta, vanzarile de aplicatii pentru iPhone ar putea atinge 1.7 miliarde de dolari. Suma este de trei ori mai mica in cazul aplicatiilor pentru Android, ceea ce nu e chiar un paradox avand in vedere ca Android este abia la inceput de drum.
Industria de jocuri video a inflorit in ultimii 30 de ani, dar pana acum cinci ani, nimeni nu se gandea sa isi cumpere un joc sau o aplicatie pentru telefonul mobil.

Segmentul in care se asteapta cea mai mare crestere din zona mobila este cel al jocurilor care pot fi descarcate gratis, dar obliga gamerii sa achizitioneze continut aditional odata ce au fost atrasi in “mrejele jocului”.
Potrivit unor companii de cercetare, si categoria jocurilor cu fonduri provenite din publicitate va inregistra o crestere. Pregatiti-va asadar iPhone-urile pentru jocuri marca Colgate sau Tide!
Din previziunile de mai sus putem trage doua concluzii: in primul rand, daca nu ai un smartphone, traiesti in trecut, iar in al doilea rand, iPhone-ul si celelalte telefoane vor fi din ce in ce mai “curtate” de marii publisheri.
Industria jocurilor video casual va creste si mai mult, dar speram ca odata ce telefoanele vor deveni mai performante si tot mai multi jucatori hardcore vor trece pe mobile, sa vedem niste titluri serioase si pentru smartphone-uri.
Sursa: TG Daily