luni, 21 februarie 2011

Baterii AA care se incarca dintr-o singura miscare a incheieturii mainii

Unele gadgeturi, precum consola Wii, controller-ul Xbox 360 sau camerele digitale ieftine, inca mai functioneaza pe baterii clasice AA. Iar aspectul cel mai neplacut in utilizarea acestui tip de energie este timpul de alimentare destul de indelungat de care au nevoie bateriile reincarcabile pentru a putea fi reutilizate.

Dar, iata ca designerii Yeon Kyeong Hwang si Mieong Ho Kang au reusit sa depaseasca acest inconveniet, prin dezvoltarea unei baterii pe care au numit-o Winding Power si care se incarca printr-o simpla miscare a incheieturii.

Potrivit designerilor, Winding Power are un mic generator si un arc spiralat in interior, care atunci cand este agitat … incarca.

Pe langa faptul ca se pot incarca pe loc, bateriile pot fi puse si intr-un kit de incarcare obisnuit.

Nu stim nimic, momentan, despre disponibilitatea bateriilor si daca acestea vor fi puse spre vanzare, la un moment dat. Totusi, credem ca daca acest lucru se va intampla, bateriile vor avea un mare succes.

Camping-ul in varf de munte sau alte scenarii in care nu exista o sursa de energie electrica reprezinta situatii in care aceste baterii s-ar dovedi extrem de utile.

Un egiptean si-a botezat fiica Facebook, ca un omagiu adus retelei de socializare

Daca sunteti in asteptarea unui copil, dar inca nu ati gasit un nume potrivit, poate ar trebui sa luati in calcul si variantele mai putin traditionale.

Asa a procedat un egiptean, care a decis sa isi numeasca fiica, inca nenascuta, Facebook, pentru a onora astfel reteau sociala careia i se acorda meritul de a fi ajutat egiptenii sa organizeze proteste in masa, detronand astfel guvernul lui Hosni Mubarak.

Potrivit unei publicatii egiptene, Jamal Ibrahim isi va boteza prima fiica Facebook, intr-un efort “de a-si exprima recunostinta” pentru victoria tineretului asupra regimului autocrat.

Aproximativ cinci milioane de egipteni au cont pe Facebook, iar in zilele premergatoare protestelor anti-guvernamentale sute de mii de oameni au planuit manifestatiile pe reteaua sociala. In plus, au fost create peste 32.000 de grupuri Facebook de catre numerosi activisti opozanti.