vineri, 25 februarie 2011

Un hacker a spart serverele NASA

Un hacker din Texas a mărturisit că a penetrat sistemul informatic al agenţiei spaţiale americane. Jeremey Parker a dovedit, o dată în plus, fragilitatea sistemelor de securitate informatice americane, scrie site-ul maxisciences.com.

Texanul a reuşit să acceseze informaţii din contul oamenilor de ştiinţă care se ocupă de studiul datelor oceanice, informaţii aparţinând NASA, care veneau prin sateliţi, potrivit agerpres.ro. Hackerul spune că ar fi fost şi plătit de unii oameni de ştiinţă ca să le furnizeze astfel de informaţii.

Este un joc ce l-ar putea costa scump pe Jeremey Parker, pentru că el riscă 10 ani de închisoare dacă justiţia americană îl acuză de hacking. Penetrarea ilegală în serverele unei societăţi de e-comerţ i-ar putea aduce o pedeapsă şi mai mare, încheie maxisciences.com.

Chisinau - (Drago)Bete


Cel mai scump accident rutier din istorie: maşină de 2,2 mil. de dolari făcută praf. FOTO

Un bancher şi milionar german, Steffen Korbach, în vârstă de 28 de ani a scăpat cu viaţă din cel mai scump accident auto din istorie.

Korbach era la volanul maşinii sale, un Pagani Zonda F Clubsport în valoare de 2,2 milioane de dolari, când şi-a buşit maşina de o barieră pe o autostradă din Italia, potrivit Daily Mail.

Alături de bancher, în maşină se mai afla o tânără de 21 de ani şi se pare că au scăpat nevătămaţi, deşi maşina nu este dotată cu airbaguri – se pare că este atât de sigură încât nu are nevoie de acest tip de dotare.

Potrivit unor surse, acesta conducea într-o zonă în care viteza era limitată, însă imediat ce a putut accelera, maşina a atins 100 km/h şi a dat de o porţiune cu apă, ceea ce a făcut ca Zonda să nu mai poată fi controlată şi s-a izbit de parapeţi.

În momentul accidentului, neamţul se îndrepta spre Milano pentru a vedea noul Pagani Huayra pe care şi-l comandase şi care avea să înlocuiască Zonda. Acum, Korbach va avea permisul suspendat pe trei luni şi va trebui să scoată bani din buzunar pentru reparearea barierei distruse în urma accidentului.

Oricum, bancherul nu va duce lipsa acestei supermaşini, deoarece mai deţine şi un Bugatti Veyron de 1,3 milioane de dolari, două Lamborghini şi un Porsche de 810.00 dolari.

Intel lanseaza Thunderbolt, sistemul care promite cele mai rapide transferuri de date

Intel a anuntat ca va lansa o noua tehnologie destinata conectarii computerelor si perifericelor.

Sistemul, cunoscut drept Thunderbolt, promite viteze de transfer de doua ori mai rapide decat USB 3.0. Totusi, tehnologia nu va atinge maximul teroretic, intrucat Intel a optat pentru utilizarea firelor din cupru, in locul cablurilor din fibra optica.

Apple este primul producator care va folosi Intel Thunderbolt, tehnologia urmand sa fie implementata pe computerele MacBook Pro.

Intel lucreaza la acest sistem de cativa ani, fiind prima data anuntat in 2009, sub numele de cod Light Peak.

Intel Thunderbolt va oferi o viteza de transfer de 10 Gb/s – de doua ori mai mare decat in cazul tehnologiei USB 3.0, dar cu mult sub maximul teoretic, care ar ajunge la 100 Gb/s, folosind cablurile optice.

Transferurile de date ultra-rapide se adreseaza in primul rand consumatorilor care folosesc content video HD.

Sistemul promite, totodata, reducerea numarului de cabluri pe care utilizatorii le folosesc.

Thunderbolt are abilitatea de a transporta multiple tipuri de semnal, facilitand alimentarea cu energie si conectarea cu perifericele, prin intermediul unui singur cablu.

Pe termen scurt, insa, userii ar putea fi nevoiti sa investeasca in adaptoare speciale pentru a-si putea conecta dispozitivele mai vechi la socket-urile Thunderbolt.