joi, 3 martie 2011

Upgrade de la Windows 1.0 la Windows 7 (VIDEO)

Un mare fan al Windows a reusit sa captureze fiecare proces de instalare al sistemului de operare de la versiunea 1.0 pana la Windows 7. Clipul videol rezultat l-a impartasit cu restul lumii prin intermediul YouTube.

Filmul detaliaza procesele de instalare si interfata de utilizator pentru fiecare versiune a Windows din ultimii 25 de ani, insa cel mai important, evidentiaza procesul de upgrade.

Singura exceptie este Windows ME, care lipseste din cauza faptului ca poti upgrada fie la ME, fie la 2000, si nu la amandoua.

Creatotul video-ului, Andrew Tait, a folosit VMWare pentru a instala fiecare versiune si a inceput cu MS-DOS 5.0 pentru a pregati instalarea Windows 1.0.

Monkey Island si Doom 2 sunt de asemenea instalate pentru a testa upgrade-ul compatibilitatii de-a lungul anilor.

Microsoft a lansat Windows 1.0 pe 20 noiembrie 1985. De atunci, sistemul de operare a dominat piata computerelor personale.

In prezent, Windows detine 91% din cota de piata de piata globala, conducand detasat in fata rivalilor sai, Apple si Linux.

Windows a trecut de-a lungul anilor printr-o serie de schimbari importante, iar videoclipul de mai jos sta marturie in acest sens.