joi, 10 martie 2011

Internet Explorer 9 apare saptamana viitoare

Iata ca speculatiile potrivit carora Microsoft va lansa Internet Explorer pe 14 martie, in cadrul evenimentului SXSW (South by South West) din Texas s-au adeverit.

“La exact 12 luni dupa primul Platform Preview al IE9, luni, pe data de 14 martie, vom celebra dezvoltatorii si designerii care ne ofera un web mai frumos tuturor. Vom lansa versiunea finala a Internet Explorer 9, care va fi disponibila pentru download incepand de luni dimineata.”

Pe durata evenimentului, importanti specialisti vor sustine prezentari in domeniul tehnologiilor emergente, vor avea loc evenimente de networking gazduite de lideri din industrie si vor fi organizate prezentari ale celor mai interesante site-uri, jocuri video si proiecte nou lansate.

Microsoft spera ca astfel sa recastige cota de piata in fata competitorilor precum Google Chrome, care se bucura de tot mai multi adepti datorita vitezei sale remarcabile, interfetei simplificate si suport pentru standardele web emergente precum HTLM5.

Internet Explorer 9 pare sa egaleze Chrome la viteza, dar are in maneca si cateva trucuri precum accelerarea grafica hardware si functia anti-tracking.

Sursa

Electronic Arts: PC-ul este cea mai sanatoasa platforma de gaming

In luna noiembrie a acestui an Xbox 360 va implini sase ani, PS3 si Wii implinesc cinci ani, iar PC-ul…sa spunem doar ca a ajuns la o varsta venerabila. Despre varsta PC-ului, publisher-ul Electronic Arts spune ca este “un pariu sigur”, compania anuntand ca planuieste sa isi reinnoiasca strategia pentru aceste platforme.

“Baza de utilizatori, in general, este gigantica. Piata de retail a PC-urilor ar putea fi o problema, insa download-urile pe PC sunt fantastice. Zona de acoperire este mult mai mare si nu avem nevoie de apobari ale producatorilor”, sustine EA

Chiar daca unii giganti ai industriei au sustinut in repetate randuri ca PC-ul este un dispozitiv pe cale de disparitie, referindu-se mai exact la amenintarea serioasa venita din partea laptopurilor, a consolelor sau a tabletelor, cei de la Electronic Arts sustin contrariul si spun ca PC-ul este o platforma extrem de sanatoasa: “Ne asteptam sa devina cea mai mare platforma a noastra,” a declarat Frank Gibeau, reprezentant EA.

Printre punctele forte din strategia pentru PC a publisher-ului se numara jocurile de pe Facebook, precum Angry Birds si Tetris sau jocurile extensibile precum Mass Effect sau Dragon Age.

Mult mai important se anunta a fi Star Wars: The Old Republic, in care EA a investit pana in prezent 300 de milioane de dolari.

Orientarea catre PC-uri nu exclude EA din spatiul consolelor. Compania planuieste numeroase titluri, atat pentru actuala generatie de console, cat si pentru urmatoarea.

Sursa