marți, 24 mai 2011

Yahoo îşi schimbă mail-ul. Vezi cum arată


Pentru cei care erau nerăbdători sa testeze ultima versiune a mail-ului de la Yahoo!, iata că astăzi a fost lansată cea mai noua versiune. Varianta aceasta reprezintă de altfel renunţarea la varianta beta şi este disponibilă pentru aproape 284 de milioane de utilizatori, scrie RTT News.

Noua versiune îşi doreşte sa fie mai rapidă, mai sigură şi mult mai eficientă în comunicarea online. Alte modificari anunţate sunt realizarea de update-uri către conturile de Facebook şi Twitter direct de pe adresa de e-mail, accesarea şi ataşarea mai rapidă a documentelor si trimiterea de fişiere de până la 100 de megabiti.

De asemenea, mai putem include aici si posibilitatea de a discuta cu prietenii de pe mail, pe Facebook, dar si un control mai bun al junk-mail-ului.

Schimbarile suferite de Yahoo! Mail au fost luate în încercarea de a-şi menţine utilizatorii actuali, dar şi de a "fura" din publicul concurentului Gmail.

Potrivit oficialilor Yahoo, upgrade-ul nu este disponibil, momentan, decât pentru o parte a utilizatorilor, urmând ca restul să-l poată accesa "in saptamanile urmatoare".


Click aici pentru a vedea cum arată noua versiune de Yahoo! Mail

27% dintre utilizatorii de internet nu au auzit de phishing

BitDefender, a anuntat rezultatele unui nou studiu care scoate in evidenta statistici ingrijoratoare referitoare la protectia datelor confidentiale de la cardurile bancare.

97% din 2210 respondenti cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani au achizitionat bunuri sau servicii de pe internet. Dintre acestia, 57% au declarat ca au dezvaluit informatii confidentiale unor surse nesigure – fiind astfel expusi riscurilor de frauda si compromiterea conturilor bancare.


De asemenea, studiul a scos in evidenta faptul ca 27% dintre respondenti nu stiau de existenta site-urilor false sau a atacurilor de phishing.

Phishing-ul este simularea unei actiuni in numele unei organizatii de incredere sau a unui individ, pentru a pacali utilizatorii sa dezvaluie date confidentiale, precum username, parole si informatii de acces la conturile bancare.

“E ingrijorator faptul ca la o simpla cautare pe internet, oricine poate gasi informatii confidentiale referitoare la conturile bancare, date ce pot fi folosite in scopuri rau intentionate.Mai mult decat atat, exista foarte multi criminali cibernetici care vand astfel de informatii in schimbul unor sume de bani”, a declarat autoarea studiului, Sabina Datcu, Analist in Amenintari Online si Specialist in Comunicare la BitDefender.

Sursa: BitDefender