miercuri, 1 iunie 2011

Inapoi la origini. Vezi cum arata primele echipamente create de IBM

In cadrul aniversarii a 100 de ani de existenta, IBM a pregatit cateva surprize pentru a marca corespunzator centenarul.

Pe langa planurile de a lansa o carte si un film, compania a ales sa celebreze un veac de existenta, prin intoarcerea la origini.

IBM a expus in cadrul birourilor din Huxley (in apropiere de Winchester, Marea Britanie) echipamente hardware istorice, unele dintre ele cu o vechime de peste 60 de ani.


In imaginea de mai sus se afla o masina de perforat cartele, datand din 1949. Cartelele perforate reprezentau principala tehnica de programare la aceea vreme.


IBM Type 77 – o alta masina de perforat datand din 1937. Putea perfora pana la 240 de cartele pe minut.


Masina de scris IBM Selectric, avand o vechime de 44 de ani. A fost primul model de masina de scris care a venit echipat cu spatii proportionale si elemente de scriere sferice. Unele dintre modelele Selectric veneau dotate cu casete magnetice, care permiteau inregistrarea si editarea unui text, asemeni un procesor word primitiv.



Inainte de chip-urile RAM, computerele foloseau benzile magnetice ca medii de stoare. Aceasta unitate dateaza din 1958.



Introdus in 1979, IBM 3279 a fost primul terminal mainframe al companiei si putea chiar sa afiseze grafici.



IBM PC Convertible, datand din 1986, a fost primul “laptop” al companiei. Cantarea 5.8 kg, avea un ecran LCD, memorie de 256 KB si unitate de citire a disketelor de 3.5 inci.