vineri, 17 iunie 2011

Chrome 13 va avea Print Preview

Versiunea Chrome 13 a cunoscutului browser de la Google a intrat in faza beta si are, in premiera, optiunea de "print preview", anunta Techcrunch.com.

Chrome are aceasta optiune la trei ani de la lansarea pe piata, desi au existat inca e la inceput voci ale userilor care cereau aceasta functie. Totusi, acest serviciu nu este inca disponibil pentru Mac-uri.


Potrivit unui comunicat Google, versiunea beta este disponibila doar pentru sistemele cu Windows si Linux. Optiunea Print Preview va utiliza functia incorporata de PDF viewer a browser-ului pentru a putea arata utilizatorilor paginile inainte ca acestea sa fie printate.

Google Chrome 13 renunta la bara URL

In plus, la fiecare ajustare a setarilor de print, instrumentul se updateaza automat. In plus, userii pot alege sa salveze orice pagina de web in format PDF, alegand optiunea "Print to PDF", inclusa automat in lista de setari.


Mai mult decat atat, Chrome 13 aduce noul serviciu Instant Pages, dezvaluit recent de Google. Acesta va scurta timpul de cautare cu pana la cinci secunde si va fi disponibil in 32 de limbi si pe 69 de domenii.

Versiunea beta a lui Chrome 13 va fi disponibila publicului in cateva saptamani si este asteptat sa devina mult mai stabila odata cu instalarea noilor functii.

LulzSec a doborat site-ul CIA

Site-ul public al Central Intelligence Agency (CIA) a devenit inaccesibil astazi, iar grupul de hackeri Lulz Security si-a asumat responsabilitatea pentru asta.

Astfel, astazi, a aparut un tweet, semnat LulzSec: "Tango down - cia.gov - for the lulz", prin care grupul isi asuma responsabilitatea doborarii site-ului, informeaza Cnet. Intr-adevar, cea mai faimoasa agentie de spionaj din lume a ramas fara website o perioada. La circa 20 de minute dupa tweet-ul LulzSec, cia.gov a afisat un mesaj de eroare.

LulzSec a doborat site-ul CIA

LulzSec s-a bucurat, in ultima perioada, de o mare atentie din partea canalelor media, multumita unor atacuri succesive lansate impotriva unor site-uri importante. Astfel, in ultimele doua luni, organizatia si-a asumat responsabilitatea unor atacuri impotriva unor organizatii precum Sony Pictures, Sony Music Japan si alte companii din grupul Sony. In plus, au fost atacate proprietati online ale unor companii precum Nintendo, Bethesda Software si Infragard, ultima fiind o firma care lucreaza in colaborare cu FBI.

LulzSec a doborat site-ul CIA

Grupul a mai lansat un atac, saptamana trecuta, asupra site-ului Senatului SUA, prin care au obtinut acces la servere si fisiere, ultimele fiind publicate pe propriul site.

Ultimul atac a venit la cateva zile dupa LulzSec a lansat pe Twitter un numar de telefon si a incurajat follower-ii sa sune pentru a cere atacuri la comanda.

Desi membrii organizatiei sunt ocupati cu lucruri serioase, exista timp si pentru glume. Astfel, a fost doborat site-ul magnets.com cu explicatia: "...i-am sunat si nu au vrut sa ne spuna cum functioneaza magnetii", potrivit unui tweet.