luni, 20 iunie 2011

Huawei MediaPad - detalii tehnice dezvaluite

Chinezii de la Huawei au dezvaluit intregul set de specificatii tehnice ale tabletei pe care se pregatesc sa o lanseze, informeaza The Inquirer.

Compania arunca in competitia tabletelor un dispozitiv cu un touchscreen IPS LCD de 7 inchi, care ruleaza pe sistemul de operare Android Honeycomb 3.2.


MediaPad are o grosime de 10.5 mm si cantareste 390 de grame, fiind mai usoara si mai subtire decat tableta Flyer, cu aceiasi diagonala de 7 inchi a celor de la HTC.

Potrivit Huawei, device-ul va oferi suport pentru solutia de cloud a companiei, iar durata de viata a bateriei va fi de peste sase ore.

MediaPad-ul va fi pus in functiune de un procesor dual-core de 1.2GHz de la Qualcomm. Inca nu exista detalii despre valorile capacitatii de stocare sau ale RAM-ului.


Camera aflata pe spate va avea 5MP, in vreme ce camera frontala va masura 1.3MP. Pe partea de conectivitate, tableta vine echipata cu WiFi, HSPA+3G si port HDMI.

Aplicatiile pre-instalate vor include Facebook, Twitter, Let’s Golf si Documents, precum si suport pentru Flash 10.3.

Dispozitivul Huawei nu intruneste tocmai specificatiile tehnice de top la care am sperat, prin urmare, pretul ramane singurul aspect care va determina succesul sau esecul acestei tablete.

Like

http://www.facebook.com/JupiterCityPitesti 1 like
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=226659804029499&set=o.208035982564425&type=1&theater - 1 like

Adio parolei, de acum ne putem loga pe PC folosindu-ne propriul chip

In viitor, masinile vor putea zbura, oamenii vor putea calatori prin teleportare, iar logarea pe un computer se va putea face cu ajutorul recunoasterii faciale. Gresit! Chiar daca pentru masinile zburatoare si teleportare vom fi nevoiti sa mai asteptam, tehnologia care permite accesarea computerului prin folosirea propriul chip este deja disponibila si accesibila oricui, printr-un nou software numit BioTrust.

Aplicatia integreaza tehnologia recunoasterii faciale, care permite inlocuirea sistemului de parole, considerat outdat, utilizat pana in prezent la logarea in PC.


Odata instalat programul, sunt necesare doar cateva instantanee cu chipul nostru in fata webcam-ului, dupa care apasam pe butonul de repornire al PC-ului, relateaza PC World.

In momentul in care acesta „recunoaste” chipul nostru, se acceseaza automat, fara sa fie nevoie de tastarea parolei.


In plus, BioTrust vine echipat cu un administrator de parole incorporat, care iti urmareste logarile pe site-uri si iti ofera posibilitatea ca pe viitor sa folosesti autentificarea biomterica. Pentru moment, aplicatia functioneaza numai cu Internet Explorer. Dezvoltatorul 3M Cogent a data insa asigurari ca in curand programul va oferi suport si pentru Firefox si Chrome.

BioTrust are un pret de 9 euro si are o marime de 300MB. Testele efectuate au demonstrat ca nu incetineste PC-ul.