miercuri, 13 iulie 2011

Iata ce se intampla cand vecinul tau este hacker

Un hacker din Minnesota a fost condamnat la 18 ani de inchisoare, dupa ce timp de mai multe luni a purtat o razbunare cibernetica impotriva vecinilor sai, carora le-a transformat viata intr-un cosmar.

In 2009, Barry Ardolf, in varsta de 46 de ani, a accesat reteaua Wi-Fi a vecinilor sai si a folosit-o pentru a incerca sa le insceneze pornografie infantila, agresiuni sexuale sau diferite tipuri de comportamente profesionale lipsite de etica.


In plus, hacker-ul a trimis email-uri de amenintare catre politicieni de pe adresa de Yahoo a vecinul sau, informeaza Wired.

Ardolf a ales sa se razbune astfel pe noii sai vecini, dupa ce acestia l-au raportat la politie ca le-a sarutat pe buze fiul in varsta de patru ani.

Acesta a fost incidentul care pare sa-l fi determinat pe Ardolf sa porneasca o campanie de terorizare impotriva vecinilor sai, compania prin care a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a le distrugere carierele, reputatia profesionala si casnicia.


Isprava hacker-ului a fost descoperita dupa ce o firma de investigatii care lucra pentru compania de avocatura a lui Kostolnik a examinat packet log-urile si a descoperit indicii care au condus catre Ardolf.

In urma unei anchete a FBI-ului s-a descoperit ca hacker-ul nu se afla la primul incident de acest fel. Inainte de sotii Kostolnik, Ardolf mai terorizase si vecinii de la fosta locuinta prin aceleasi metode.

Zvon: Windows 8 va oferi suport pentru jocurile Xbox 360

Pe Internet a inceput sa circule un zvon care cu siguranta va starni entuziasmul tuturor. Potrivit unor surse ale publicatiei Insideris, Microsoft lucreaza la un nou feature pentru platforma Windows 8, care le va permite utilizatorilor sa ruleze jocurile Xbox 360 pe PC-uri.

Astfel, daca vei avea Windows 8 instalat pe computer, vei putea sa inserezi un disc Xbox 360 si sa il incarci ca si cum ar fi pe consola. Se presupune ca jucatorii vor putea de asemenea sa acceseze de pe PC dashboard-ul Xbox 360 si serviciile Xbox Live.


Potrivit zvonurilor, serviciul nu va oferi suport pentru gaming-ul cross-platform din cauza incompatibilitatii controller-ului.

Jucatorii vor fi nevoiti sa plateasa o taxa pentru a debloca acest feature pe Windows 8, desi nu este inca foarte clar daca asta presupune numai abonarea la Xbox Live Gold sau sa mai achiti o diferenta peste taxa obisnuita de abonare.

Ideea unui suport pentru jocurile Xbox 360 vine in contextul in care de curand, Microsoft a luat decizia de a uni Games for Windows cu portalul Xbox.com.


Potrivit companiei, initiativa se bazeaza pe o analiza amanuntita a posibilelor avantaje pe care le prezinta oportunitatea de a accesa ambele cataloguri de jocuri intr-o solutie unica, largind astfel paleta de optiuni si mentinand neschimbate datele de login ale celor doua comunitati.

Microsoft alege un portal comun pentru Games for Windows si Xbox.com

Microsoft nu a anuntat inca o data oficiala de lansare pentru Windows 8, dar cel mai probabil compania va continua sa dezvaluie feature-urile Windows 8 in urmatoarele luni. Speram ca acest zvon picant se va adeveri.