miercuri, 13 iunie 2012

Cele mai bune Dock launchere pentru organizarea desktopului in Windows

Organizarea icoanelor si a fisierelor de pe desktop poate ocupa mult timp, insa cu un dock launcher specializat, utilizatorii de Windows isi pot ordona mai simplu programele folosite cel mai des, intr-o interfata care exceleaza si estetic si functional. Aplicatii gratuite, dock launcherele pot schimba look-ul desktopului, fie cu o interfata inspirata de Mac OS X, fie intr-un mod original.
Iata cele mai bune Dock launchere pentru organizarea desktopului in Windows, potrivit How-ToGeek.

1. RK Launcher
Unul dintre cele mai populare dock launchere de Windows, RK Launcher ofera numeroase optiuni de optimizare, putand inlocui complet clasicul Taskbar Windows.
Aplicatia gratuita RK Launcher ofera un dock launcher ce poate fi plasat oriunde pe marginile ecranului, chiar si in colturi.
Usor de optimizat cu diferite teme si icoane speciale, RK Launcher ofera si functionalitate completa prin docklets.
Cele mai bune Dock launchere pentru organizarea desktopului in Windows
Un alt motiv pentru care acest dock launcher este o alegere buna este faptul ca programele pot fi minimizate direct pe dock, preluand practic functionalitatea completa a Taskbar-ului.


2. Sliderdock
Cu o interfata diferita de cele mai multe dock launchere, Sliderdock organizeaza icoanele pe desktop intr-un inel cu grafica tridimensionala.
Fiecare dock circular poate fi optimizat usor prin drag & drop, indiferent ca elementele organizate sunt shortcut-uri, fisiere sau foldere,
Cele mai bune Dock launchere pentru organizarea desktopului in Windows
Navigarea rapida prin inelul de icoane depinde de folosirea scroll-ului de mouse, dar dock launcherul poate fi controlat cu usurinta si direct din tastatura.

3. WinLaunch
Aplicatie gratuita si portabila, WinLaunch este inspirat puternic de dock launcherul Mac OS X Lion. Atunci cand este activat, desktop-ul este trimis in fundal in timp ce aplicatia ofera un sistem simplu de organizare a aplicatiilor, in acelasi mod ca in iOS.
Itemii noi pot fi adaugati cu usurinta in launcher cu comanda "F", ce miscoreaza WinLaunch la nivelul unei ferestre, in care se pot adauga icoane, fisiere si foldere prin drag & drop.
Cele mai bune Dock launchere pentru organizarea desktopului in Windows
WinLaunch poate fi instalat numai de utilizatorii care au instalat in prealabil Microsoft .NET Framework 4 in Windows.

4. Winstep Nexus Dock
Cu optiuni grafice mai complexe decat alte dock launchere, Winstep Nexus Dock ofera pana si reflexii ale icoanelor pe dock. Poate fi optimizat cu usurinta prin drag & drop, iar odata ce ajung in doc, fisierele multimedia afiseaza thumbnail.
Cele mai bune Dock launchere pentru organizarea desktopului in Windows
Aplicatia gratuita poate inlocui complet Taskbar-ul din Windows, deoarece ofera optiuni de minimizare, de afisare a programelor deschise si chiar system tray specializat.

5. Circle Dock
In timp ce majoritatea dock launcherelor sunt usor de mutat, dar stabile, Circle Dock se deschide intotdeauna in jurul cursorului mouse-ului, iar navigarea printre icoane se face fie cu scroll, fie cu tastele sageti.
Cele mai bune Dock launchere pentru organizarea desktopului in Windows
Cu o interfata grafica ce poate fi optimizata complet, Circle Dock include si posibilitatea de a crea un numar nelimitat de "subnivele", ce pot fi manageriate la fel de usor ca si dock-ul principal.
Dock launcher gratuit si portabil, Circle Dock ofera compatibilitate cu monitoare multiple si desktop-uri virtuale.


Top 5 cei mai periculosi virusi pentru PC-uri

Chiar daca virusul Flame i-a speriat pe multi, puterea acestui nou virus nu pare a fi un pericol pentru milioane de computere, iar problemele cauzate par sa fie restranse la nivelul Orientului Mijlociu.
Cei mai periculosi virusi pentru PC-uri au fost intotdeauna cei care s-au raspandit foarte rapid si au afectat milioane de computere.
Iata un top 5 cei mai periculosi virusi pentru PC-uri, potrivit ZDNet.
5. Storm Worm
Primul virus worm a fost Morris, in 1988, insa cel mai raspandit de pana acum a fost Storm Worm, care a creat in 2007 un botnet impresionant.
Raspandit prin spam email, Storm Worm a afectat pana la 50 milioane de PC-uri, potrivit unor estimari. Raspandirea initiala a fost asigurata de un email cu subiectul "230 dead as storm batters Europe", iar virusul a fost responsabil la un moment dat pentru 8% din numarul total al infectiilor sistemelor cu Windows.
Top 5 cei mai periculosi virusi pentru PC-uri
Storm botnet a continuat sa trimita email-uri spam pana in 2008, cu o scurta revenire in 2010.

4. Netsky
Creat de un tanar german de 18 ani in 2004, Netsky a fost primul virus care a atacat alti virusi, uneori eliminandu-i complet de pe PC-urile infectate.
Raspandit tot prin email cu atasament, virusul scana intregul computer pentru adrese de email si era trimis apoi la toate cele gasite.
Top 5 cei mai periculosi virusi pentru PC-uri
Cel mai raspandit virus pe email timp de 2 ani, Netsky este memorabil si prin faptul ca arestarea creatorului sau, Sven Jaschan, a fost cauzata de informatiile oferite de un prieten dornic sa obtina recompensa de 250.000 dolari oferita de Microsoft.

3. Mydoom
Cunoscut si sub numele de W32.MyDoom@mm, Novarg, Mimail/R si Shimgapi, Mydoom ar fi fost creat in Rusia in 2004, de unde a fost raspandit pentru a transforma PC-urile infectate in masini de trimis spam.
Succesul Mydoom a fost asigurat de abordarea inovatoare: destinatarul primea un mesaj ce-l instiinta de erorile intalnite la trimiterile unui email si-l invita sa deschida atasamentul pentru a vedea despre ce mesaj este vorba.
Top 5 cei mai periculosi virusi pentru PC-uri
Virusul Mydoom a avut si o functie secundara, ce a vizat un atac DDoS la adresa site-ului companiei SCO Group.

2. Virusul Anna Kournikova
Creat de un programator olandez in 2001, virusul Anna Kournikova a beneficiat de notorietatea tenismenei rusoaice la acea vreme, convingandu-i pe destinatarii email-urilor spam ca vor vedea o poza sexy cu blonda.
Atasamentul "Anna Lournikova.jpg.vbs" nu continea nicio poza cu rusoaica, doar un malware Visual Basic ce trimitea acelasi mail pe loc tuturor adreselor din Microsoft Outlook.
Top 5 cei mai periculosi virusi pentru PC-uri
Virusul a devenit si mai faimos dupa ce a fost mentionat in serialul de succes Friends, unde a fost prezentat ca mult mai periculos: Ross a ramas fara toate informatiile de pe HDD-ul laptopului.

1. Melissa
Cunoscut si sub numele de Mailissa, Simpsons, Kwyjibo si Kwejeebo, virusul Melissa a fost in 1999 primul malware transmis prin spam care a inchis complet serverele de mail Microsoft si Intel.
Scopul virusului nu a fost un atac al serverelor, insa raspandirea lui extrem de rapida a dus la o supraincarcare nemaintalnita a acestora. Succesul Melissa s-a datorat in mare parte modului in care era transmis: email-ul venea din partea unui prieten, iar textul invita la deschiderea documentului atasat, ce purta un nume cu adevarat nevinovat: "list.doc".
Top 5 cei mai periculosi virusi pentru PC-uri
Creatorul virusului, David L. Smith, a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, alaturi de o amenda de 5000 dolari, insa a fost eliberat dupa numai 20 luni.



Max Payne Mobile Android, disponibil din 14 iunie in Google Play

Max Payne Mobile va fi disponibil in curand si pentru utilizatorii de smartphone-uri si tablete Android. Jocul va fi lansat in Google Play in 14 iunie, la un pret de 10,27 lei.
Dupa ce a fost lansat de Rockstar Games pe iOS in data de 13 aprilie, Max Payne soseste in sfarsit si pentru utilizatorii de gadgeturi Android, scrie Engadget.
Max Payne Mobile Android, disponibil din 14 iunie in Google Play
Modificat pentru Android, Max Payne Mobile ofera intreaga experienta clasica a jocului, alaturi de grafica HD, texturi la rezolutie inalta, optiuni de control ce pot fi optimizate usor de jucator si chiar compatibilitate pentru unele controllere conectate prin USB.
Max Payne Mobile Android, disponibil din 14 iunie in Google Play
Smartphone-uri Android compatibile cu Max Payne Mobile: Motorola Razr, Razr Maxx, Motorola Atrix, Motorola Photon, Motorola Droid Bionic, HTC Rezound, HTC One X, HTC One S, HTC Evo 3D, HTC Sensation, HTC Droid Incredible 2, Samsung Galaxy Nexus, Samsung Nexus S, Samsung Galaxy Note, Samsung S2, Samsung Galaxy R, Sony Xperia Play, Sony Xperia S si Sony Walkman Z Series Media Player.
Tablete Android compatibile cu Max Payne Mobile: Acer Iconia, Asus Eee Pad Transformer, Asus Eee Pad Transformer Prime, Dell Streak 7, LG Optimus Pad, Medion Lifetab, Motorola Xoom, Samsung Galaxy Tab 8.9 / 10.1, Sony Tablet S, Sony Tablet P, Toshiba Thrive, HTC Flyer si HTC Jetstream.

Cum sa urmariti UEFA Euro 2012 online

Microbistii care prefera sa urmareasca online meciurile UEFA Euro 2012 au la dispozitie un site special creat de TVR, disponibil atat pe browserul de desktop, cat si pe device-urile Android si iOS.
Televiziunea Romana ofera online toate meciurile Campionatului European de fotbal din Polonia si Ucraina, pana la finala din 1 iulie 2012, pe un site special: Live.euro2012.tvrinfo.ro.
Urmariti UEFA Euro 2012 online
Player-ul online folosit pentru a viziona toate meciurile UEFA Euro 2012 poate fi accesat direct la adresa web, insa devine activ doar cu aproximativ 15 minute inainte de inceperea partidei.
Utilizatorii interesati de vizionarea meciurilor UEFA Euro 2012 care intampina probleme (nu se incarca player-ul cu cateva minute inainte de inceperea meciului) sunt sfatuiti sa incarce din nou pagina pentru accesarea stream-ului video online.